Unde au dispărut asteroizii?

Principala centură de asteroizi este o zonă ce conţine milioane de obiecte şi care se găseşte între Marte şi Jupiter. Dar cercetătorii de la Universitatea din Arizona au afirmat că ar trebui să fie mai mulţi asteroizi în acea zonă a sistemului solar decât au fost observaţi de cercetători. Asteroizii care lipsesc pot fi dovada unui eveniment care a avut loc 4 miliarde de ani în urmă, când planetele gigant ale Sistemului Solar au migrat înspre locaţia lor prezentă.

Cercetările au adus şi alte dovezi indicând că planetele gigant, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun, s-au format într-o configuraţie mai compactă. Jupiter se crede că s-a mutat puţin mai aproape de Soare, în timp ce celelalte planete gigant s-au îndepărtat unele de altele şi în principal de Soare.

Toţi asteroizii care lipsesc din centura de asteroizi trebuie să fi fost proiectaţi undeva. Asta ar însemna că atunci când asteroizii au părăsit centura ei au devenit ca nişte proiectile pentru Pământ, Lună, Marte, Venus şi Mercur. În acest mod, am putea explica aspectul acestor planete, unele marcate de craterele acestor asteroizi.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: