Discovery – zbor spre ISS

Zborul STS-119 al navetei spaţiale Discovery, împreună cu cei şapte membrii ai echipajului, a fost lansat pe 15 Martie 2009 de la Centrul Spaţial Kennedy (Orlando, Florida). Naveta urmează să ducă setul final de panouri solare generatoare de electricitate către Staţia Spaţială Internaţională (ISS). De asemenea un nou membru se va alătura echipei deja existente pe ISS.

Panourile solare vor furniza energie electrică pentru experimentele ştiinţifice şi pentru uzul celor şase membrii ai echipajului. În a treisprezecea zi a misiunii, vor avea loc trei ieşiri în spaţiu pentru a monta diverse componente pe staţia spaţială. Va fi înlocuită şi o componentă a sistemului care transformă urina în apă potabilă.

Membrii echipajului sunt: pilotul Tony Antonelli, specialiştii  Joseph Acaba, Steve Swanson, Richard Arnold, John Phillips şi astronautul japonez Koichi Wakata. Acesta din urmă o va înlocui pe Sandra Magnus, care se află la bordul staţiei de mai bine de patru luni. Wakata se va întoarce pe Pământ cu următoarea misiune STS-127, care este plănuită să fie lansată în iunie 2009.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: