100 de ore de astronomie

100 de ore de astronomie este una dintre cele mai ample manifestări prilejuite de anul internaţional al astronomiei 2009. Acest eveniment se va desfăşura în perioada 2-5 aprilie când vor avea loc diferite acţiuni şi activităţi astronomice pentru publicul larg.

Mike Simmons, co-preşedinte al proiectului, declarǎ: „Proiectul 100 de Ore de Astronomie este cheia pentru Anul Internaţional al Astronomiei 2009. Astronomii sunt cunoscuţi pentru entuziasmul lor şi dragostea pentru împărtăşirea cunoştinţelor lor, care sunt ingredientele principale ale celor 100 de ore de astronomie. Va fi un moment incredibil, având în vedere că niciodată până acum nu s-a mai încercat aşa ceva la o scară atât de mare. Fiecare participant va face istorie.

Astroclubul SARM Sighet va realiza cu ocazia a 100 de ore de astronomie activităţi complexe în colaborare cu mai multe instituţii: Planetariul Baia Mare, Şcoala Dr. Ioan Mihalyi de Apşa Sighet, Colegiul National Dragoş Vodă Sighet, Liceul Regele Ferdinand Sighet şi nu în ultimul rând publicaţia electronică  Emaramures.ro.

Mai multe informaţii găsiţi AICI

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: