Reîntoarcerea Atlantis în direct la NASA TV

UPDATE 24 mai ora 19 – Naveta Atlantis a aterizat cu bine la Baza Aeriană Edwards din California după ce reintrarea în atmosferă a fost amânată de două ori din cauza vremii nefavorabile. Naveta a parcurs peste 8.529.000 de kilometri  (197 de orbite) în spaţiu şi a reuşit să repare şi să dăruiască telescopului Hubble noi echipamente. Următoarea misiune va avea loc în luna iunie, iar naveta Endeavor se va îndrepta înspre ISS pentru o misiune de 16 zile. Lansarea este programată pe 13 iunie, iar Astroclick vă va ţine la curent şi cu această misiune.

UPDATE 22 mai ora 15:00 – Aterizarea navetei Atlantis a fost amânată datorită vremii nefavorabile de la Centrul Spaţial Kennedy. Oficialii NASA afirmă că vremea este umedă, instabilă şi nu este propice aterizării din cauza furtunilor, descărcărilor electrice, norilor de joasă altitudine şi a averselor de ploaie. Următoarea încercare de aterizare va avea loc mâine 23 mai, la ora 16:16 p.m, la Centrul Spaţial Kennedy. Totodată va fi pregătită de aterizare şi Baza Aeriană Edwards, California.  NASA informează că echipajul are provizii suficiente până luni. Pentru mai multe informaţii, rămâneţi aproape de Astroclick.

După cinci ieşiri în spaţiu reuşite ale membrilor echipei navetei Atlantis, aceştia se pregătesc pentru reîntoarcerea acasă. Cei şapte astronauţi care s-au ocupat de reparaţiile lui Hubble sunt aşteptaţi să aterizeze la bordul lui Atlantis, astăzi vineri, 22 mai 2009. Naveta va avea două opţiuni de a ateriza pe pista Centrului Spaţial Kennedy din Florida. Prima va fi la ora 17 p.m. , iar a doua la 18:39 p.m. ora României.

Controlorii de zbor vor evalua condiţiile meteorologice pentru a permite navetei să aterizeze. Dacă vremea nu va permite aterizarea vineri, pista de rezervă se află la Baza Aeriană Edwards, California. În aceste condiţii echipajul va ateriza abia sâmbătă 23 mai.

Pentru a vedea aterizarea în direct şi pentru a fi în legătură cu tot ce se întâmplă cu această misiune, vizionaţi  NASA TV care va transmite astăzi toate amănuntele necesare misiuni STS-125 accesând acest LINK.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: