Web-vânătoare de asteroizi

Subiectul asteroizilor cu potenţial de coliziune cu Terra este mereu unul de actualitate. Mulţi oameni de ştiinţă le urmăresc traiectoria şi încearcă să le determine gradul de ameninţare pe care aceştia îl reprezintă pentru Pământ. De curând NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) a inaugurat un nou site web,  numit Asteroid Watch, care se vrea a fi o resursă importantă de informaţii despre asteroizii şi cometele din preajma Pământului.

Site-ul furnizează publicului larg informaţii despre misiunile NASA destinate studiului cometelor, asteroizilor şi a obiectelor aflate în vecinătatea Pământului. Totodată, aici se vor găsi pe lângă noţiunile de bază despre aceste obiecte şi ultimele noutăţi în ştiinţa şi cercetarea lor. Ştiri despre obiectele din apropierea Terrei, descoperiri şi predicţii despre trecerea lor prin apropierea planetei noastre vor fi disponibile şi accesibile prin serviciile de widget şi RSS feed.  De asemenea informaţii despre aceste obiecte sunt disponibile şi pe feed-ul de Twitter. Proiectul denumit Asteroid Watch va conţine şi link-uri spre site-urile ştiinţifice la care apelează chiar şi cercetătorii renumiţi în studiul asteroizilor.

Cei care sunt interesaţi de subiect sau care pur şi simplu doresc să cunoască mai mult în domeniul asteroizilor sunt invitaţi să viziteze site-ul la adresa de mai jos: Asteroid Watch site – http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: