Start „Nopţi Galileene”

După succesul incontestabil al celor 100 de ore de astronomie, luna octombrie vine cu o nouă provocare pentru toţi astronomii şi iubitorii cerului. Vom sărbători din nou minunata ştiinţă a astronomiei şi vom delecta publicul cu activităţi diverse puse la dispoziţia sa.

În spiritul sărbătorii, blogul AstroClick, împreună cu site-ul de specialitate AstroInfo va fi alături de astronomii din ţara noastră în dorinţa de a relata cât mai fidel evenimentele şi  va prezenta o serie de mini-articole dedicate realizărilor şi vieţii aceluia care a fost Galileo Galilei. Manifestările propriu-zise, organizate de diversele cluburi de pe tot globul vor debuta pe data de 22 octombrie 2009 şi se vor încheia pe 24 octombrie 2009.

Astroclubul SARM Sighet va fi şi de data aceasta activ în partea de nord a ţării. În colaborare directă cu trei şcoli din Sighet vom organiza diverse evenimente la care sunt invitaţi toţi cei doritori. Nopţile Galileene vor începe pe data de 22 octombrie 2009, la ora 11 printr-o prezentare de referate la Şcoala „Ioan Mihalyi de Apşa”. În jurul orei 12, echipa Astroclubului se va deplasa la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. Aici manifestarea astronomică se va împleti cu evenimentele organizate cu ocazia serbării a 90 de ani de la înfiinţarea liceului. Programul va începe cu o prezentare de referate în limba română, urmată de un scurt moment în limba italiana. Apoi cei prezenţi vor putea admira o expoziţie de fotografie semnată de către prof. Sorin Hotea. Ziua se va încheia la Liceul de Industrie Mică şi Servicii, cu o prezentare pe teme astronomice.

Pe 25 octombrie, publicul sighetean este invitat la observaţii în aer liber în parcul Grădina Morii. Aici pe lângă observaţii, cei interesaţi vor putea să viziteze şi un stand de instrumente şi materiale cu caracter astronomic al magazinului Astromagazin, care este şi de data aceasta alături de noi.

Vă aşteptăm în zilele următoare pe AstroClick pentru noi informaţii despre Nopţile Galileene. Dacă vrei să participi la vreuna dintre manifestări şi nu ştii cum să ajungi acolo, dă-ne un e-mail la adresa astronomyclick@gmail.com şi te vom îndruma.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: