Orion prin ochii lui VISTA

Nebuloasa Orion este un obiect ceresc fascinant care este gata să îşi descopere şi cele mai ascunse secrete doritorilor. Cu ajutorul lui VISTA, un telescop construit în Marea Britania care poate să surprindă imagini atât în spectrul vizibilului cât şi în infraroşu, Orion este înfăţişat în toată splendoarea sa. Perspectiva în infraroşu vede în adâncurile zonelor cu praf care sunt în mod normal ascunse, descoperind fenomene ciudate ale stelelor tinere din această zonă.

Nebuloasa Orion este ca o creşă uriaşă de stele situată la 1.350 ani-lumină de Pământ. Chiar daca nebuloasa este spectaculoasă văzută printr-un simplu telescop, lumina vizibilă ne arată doar o parte mică din norul de gaze în care se formează noi stele. Cu ajutorul VISTA, avem acum o nouă perspectivă asupra modului de formare a stelelor din această nebuloasă. Studiind cu atenţie fotografiile compuse, puteam sesiza zone roşiatice. În aceste zone se nasc stele prin ciocniri violente şi spectaculoase.

Vă invit să vă faceţi o impresie asupra frumuseţii lui Orion în fotografia din partea stânga sus. De asemenea puteţi vedeam nebuloasa şi vecinele ei într-o superbă fotografie AICI.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: