Ziua Astronomiei 2010

Ziua Astronomiei este principala activitate a astronomilor la nivel mondial prin care oricine poate să observe în mod gratuit, din locuri publice, frumuseţile cerului înstelat. În 2010, Ziua Astronomiei are loc primavara pe 24 aprilie şi toamna pe 16 octombrie.

Cu ocazia Zilei Astronomiei din 24 aprilie 2010, Astroclubul SARM Sighet organizează în municipiul de pe malul Tisei un eveniment pentru public. Manifestările vor avea loc în parcul Grădina Morii (spre Stadionul Municipal) începand cu ora 17. Programul zilei debutează cu observaţii solare prin instrumente dotate cu filtre speciale. Până la lasarea serii se vor purta discuţii pe teme astronomice şi în limita posibilităţilor, se vor da răspunsuri întrebărilor publicului. Odată cu apropierea apusului se va trece la observarea Lunii şi a luceafarului de seară – planeta Venus pe cerul încă luminat de Soare. În cazul în care condiţiile o vor permite, vizitatorii vor putea să observe şi unele constelaţii arătate, bineînţeles, de către organizatori. Seara de observaţii se va încheia în jurul orei 22.00.

Astroclubul SARM Sighet lanseaza tuturor celor interesati invitaţia de a participa la această manifestare. Sunteţi asteptaţi cu drag !

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: