Grupul Român de Stele Duble

Blogul AstroClick doreşte să încurajeze şi să sprijinească iniţiavele astronomice româneşti. O iniţiativă lăudabilă la care vă încurajez să participaţi dacă sunteţi interesaţi de subiect este Grupul Român de Stele Duble.

Grupul de stele duble este o echipă de astronomi amatori interesaţi de domeniul stelelor duble. Ei încearcă să realizeze diverse proiecte legate de acest domeniu. Proiectele lor sunt deschise oricărui astronom amator care are o serie de cunoştinţe minime legate de aceast domeniu.  Proiectele sunt astfel structurate încât părţi din ele să poată fi rezolvate separat de persoane diferite cu posibilităţi diferite din punct de vedere al echipamentului.

Printre proiectele lor curente se află şi proiectul Măsurători duble insuficient observate. Scopul principal al acestui proiect este măsurarea unor stele duble insuficient observate din catalogul WDS. Proiectul se doreşte a fi iterativ: se va propune o listă de obiecte spre observare/măsurare. Cand această listă este epuizată se centralizează rezultatele ce vor fi publicate în revista JDSO sau într-o altă revistă agreeată de WDS.

Dacă doriţi să participaţi la activităţile acestui grup, vă puteţi afla detalii pe pagina de web a Grupului Român de Stele Duble. De asemenea cei care doresc să se înscrie în acest grup o pot face la acest LINK. Le dorim membrilor grupului rezultate cât mai frumoase în acest domeniu.

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: