2011 – eclipsa de inceput de an

Aș putea spune că deja alergatul după eclipse devine o tradiție, iar eclipsa parțială de soare de ieri, 4 ianuarie 2011, nu face excepție. Am așteptat-o cu multă nerăbdare, firească de altfel, știind că o astfel de ocazie nu poate fi ratată. Dimineața, dezamăgire aproape totală, cer plin de nori cu puține șanse de senin, și câte două-trei găuri sporadice. Totuși membrii astroclubului erau pe poziții.

Pe când părea că nu mai avem nici o șansă, o informație primită la timp ne-am făcut să ne urcăm în mașină și să gonim spre locuri dinafara Sighetului unde părea că cerul ne mai dă o șansă. Am pornit în goană spre ieșirea din oraș și am reușit să o vedem printre nori. O eclipsă frumoasă, fotogenică, observabilă în mare parte cu ochiul liber datorită pânzei de nori. Peisajul de iarnă și eclipsa fantomatică va rămâne în amintirea noastră și în fotografiile realizate de Sorin.

Și în restul țării eclipsa a fost observată ba prin nori și ceață, ba pe cer senin. Oricum ar fi fost condițiile a fost o bucurie să începem anul acesta atât de bogat în evenimente cu o eclipsă reușită.

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: