Concurs Maratonul Messier 2010

Astronomul amator Sorin Hotea, autorul site-ului AstroInfo provoacă astronomii amatori români să participe la Maratonul Messier 2010. Începând cu anul 2004 Sorin Hotea a organizat acest eveniment în România. Rezultatele au existat şi acest lucru ar trebui să încurajeze pe pontenţialii participanţi la maraton. Manifestarea face parte din proiectul international Maratonul Messier. Detalii la adresa: http://seds.org/messier/xtra/marathon/mm2010.html.

O noua premieră are loc în 2010 când maratonul Messier se desfăşoară pe o perioadă mai lungă de timp decât de obicei pentru a se desfăşura şi în cadrul Global Astronomy Month (Luna Internatională a Astronomiei). Este o nouă provocare pentru astronomii români pentru că participarea la maraton şi obţinerea unui rezultat bun implică noi premii şi diplome din partea organizatorilor: site-ul AstroInfo (reprezentant – prof. Sorin Hotea) si Astromagazin.ro (reprezentant – Raul Truţă).

În 2010 premiile maratonului Messier sunt:
Locul I – un ocular Kellner oferit de dr. Alin Tolea
Locul II – un meteorit feros autentic
Locul III – un abonament la AstroInfo Mobile pentru 6 luni
Menţiune – o hartă a cerului mare şi un cd original cu softul Cartes du Ciel

Toţi participanţii care raportează observaţiile făcute în cadrul maratonului Messier 2010 vor primi un certificat de participare din partea AstroInfo şi Astromagazin.ro care va atesta rezultatul obţinut.

Pentru înscrieri şi mai multe informaţii accesaţi pagina dedicată Maratonului Messier de pe site-ul AstroInfo.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: